Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Amsterdam, januari 2018

…deze maand staat in het teken van voorbereidingen.

Een hoop keuzes maken en zoveel paswoorden onthouden, haha. Maar het doet niets af aan ‘the excitement’!  Het is zo tof om bezig te zijn met je eigen bedrijf. Een acupunctuur praktijk.

Acupunctuur. Weleens geprobeerd? Of van horen zeggen dat die en die er baat bij had? Acupunctuur is al meer dan 3000 jaar een discipline binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). In China bestaat de Chinese geneeskunde naast de reguliere zorg. Zo heb je in het ziekenhuis afdelingen met acupuncturisten die ieder hun eigen specialisatie hebben. Bijvoorbeeld voor hart of longen. Maar ook in het straatbeeld vind je klinieken, apotheken, theehuizen en beautysalons waar de disciplines van TCG worden toegepast. De holistische aanpak werkt preventief (voorkomend), curatief (genezend), palliatief (verlichtend), bij acute en chronische klachten. Maar ook als wellness, puur om te genieten.

Interessant om te weten dat er wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar diverse acupunctuur behandelingen, met bewezen effectiviteit. Niet omdat je het dan pas hoeft te geloven, deze keus maak je voor jezelf. Maar het is fijn dat acupunctuur een zekere standaard krijgt binnen de Nederlandse gezondheidszorg en dat aangesloten beroepsverenigingen kwaliteit waarborgen. Daar ben ik best trots op en kijk ernaar uit om je kennis te laten maken met acupunctuur!

 

Deel dit:

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *