Datum & Tijd
Date(s) - vrijdag 22 november 2019
7:00 pm - 9:30 pm

De 8-WEEKSE MINDFULNESS IN OPVOEDING EN ONDERWIJS

Deze training is er voor alle ouders en leerkrachten die hun kostbare leven voluit willen leven. Of je nu stress ervaart in je werk, turbulentie in je gezin of last hebt van piekeren, slapeloosheid, angstklachten of lichamelijke pijn, of als je juist wilt voorkomen dat je klachten krijgt: iedereen is welkom.

Doel van de training is:

• het ontwikkelen van zelfzorg voor ouders en leerkrachten, om anders met de stress thuis en de werkdruk in het onderwijs om te leren gaan, d.m.v. reflectie oefeningen, meditaties, yoga oefeningen, theorie en uitwisseling van ervaringen rondom de oefeningen.

• het ontwikkelen van de “aandacht spier”, door bewust te kijken, te luisteren en te voelen, zonder direct te hoeven reageren of erover te hoeven oordelen (naar jezelf en anderen).

• ontwikkelen van het vermogen om de werking van de geest (gedachten, gevoelens en lichamelijke signalen) bewust te worden en de vaak automatische reacties hierop te (h)erkennen en om te buigen naar bewuste, heilzame reacties.

 

De training/pilot bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur. Tijdens de training moet er dagelijks ‘huiswerk’ gedaan worden. Dit huiswerk is in de vorm van meditatie, dagelijkse reflectie op stressvolle momenten en je reacties erop. Het oefenen in meer bewust aanwezig zijn bij wat je doet terwíjl je het doet, denkt of voelt is een belangrijk element.

Met aandacht voor zorgen, werkdruk, lichamelijke klachten, de ademhaling en momenten van geluk. Voor meer quality time in de opvoeding, omgaan met opvoedingsstress, het ontwikkelen van nieuwe communicatiestijlen en mindfulness kwaliteiten in de opvoeding.

Meer info: www.elinesnel.com                 www.carmenmindfulkindercoach.nl