KIND EN JEUGD VAKTHERAPIE AMSTERDAM

Bij Kind- en jeugd vaktherapie Amsterdam kunt u terecht voor alle vormen van vaktherapie voor uw kind, die worden ingezet voor de reguliere behandeling van psychosociale en psychiatrische problematiek. Wij staan klaar voor kinderen van 2,5 tot 18 jaar met diverse uiteenlopende vragen en klachten. Wij kijken naar elk individu afzonderlijk en stemmen ons aanbod af aan de behoeften van uw kind en uw gezin. U kunt bij ons terecht voor de volgende vormen van vaktherapie:

  • Speltherapie
  • Beeldende therapie
  • Danstherapie
  • Dramatherapie
  • Muziektherapie
  • Psychomotorische kindertherapie
  • Psychomotorische therapie

Hier kunt u meer lezen over onze diverse vaktherapieën.

VAKTHERAPEUT VOOR KINDEREN

Komen jullie er samen niet meer uit? Dan kan een vaktherapeut voor kinderen uitkomst bieden. Wanneer kinderen niet lekker in hun vel zitten, kan dit vele achterliggende oorzaken hebben. Tijdens de therapie wordt er gefocust op verwerking, het krijgen van nieuwe inzichten en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden.  De aangeboden therapie waarborgt een hoge kwaliteit van hulpverlening. Niet praten, maar juist doen en ervaren staan bij vaktherapie centraal. Dit wordt bewerkstelligd door middel van: rollenspel, muziek, dans, bewegingsoefeningen, sport, spelen, tekenen of houtbewerking. Wij werken met een voor- en nameting om de effecten van de therapiesessies duidelijk in kaart te brengen. Uw kind wordt bij ons altijd snel geholpen.

OUDERBEGELEIDING

Ouders / verzorgers hebben een belangrijke rol om hun kind te helpen, datgene wat ervaren en geheeld wordt in de therapieruimte ook in het dagelijks leven te laten bestaan. Daarom is ouderbegeleiding een vast onderdeel binnen een vaktherapeutisch traject, met als doel het zo succesvol mogelijk maken van de therapie aan uw kind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *