Energetische Therapie Amsterdam

Wijzig je omslagfoto
Anahita Visser
Wijzig je omslagfoto
Hi, ik ben Anahita: Energetisch Therapeut, Kundalini Yoga docente en auteur. Kijk voor meer informatie op mijn website: www.energetischetherapieamsterdam.nl
Account Status: Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Ik bied verschillende trajecten van behandelingen aan gericht op één doel, namelijk jou weer in balans krijgen en jou daarmee (terug) op het pad van je bestemming brengen.

Soms gebeuren er dingen in het leven waar je wat hulp bij kan gebruiken. Om helderheid te krijgen, terug in balans te komen, weer gezond te worden of om in aanraking te komen met jouw bron van energie en creativiteit.

Ik help je daarbij op weg. Of het nou gaat om depressie, een burn-out, gezondheidsklachten, een trauma, een periode van crisis in je leven of om spirituele groei en transformatie; ik ben er voor je.

Na een succesvolle, maar onbevredigende carrière in de financiële wereld als compliance analyst, besloot ik gehoor te geven aan mijn roeping en schreef ik me in voor de vierjarige HBO opleiding Energetische Therapie aan de Hogeschool Geesteswetenschappen Utrecht (nu Academie Geesteswetenschappen Utrecht). Daarnaast haalde ik mijn certificaten voor Pranic Healing, Advanced Pranic Healing en Pranic Psychotherapy en heb ik meerdere cursussen gevolgd op het gebied van Ayurveda. Omdat ik geloof in een vorm van therapie waarbij cliënten de tools in handen krijgen om zélf verder te kunnen, heb ik tevens de opleiding tot Kundalini Yoga docente gevolgd bij Karam Kriya: The International School of Kundalini Yoga and Applied Numerology. Deze vorm van yoga gaat veel verder dan slechts het fysieke aspect. Het is een eeuwenoude wetenschap en een holistische filosofie, die op een praktische manier heling en gezondheid bevordert door middel van een uitgebreid en diepgaand systeem van fysieke oefeningen, ademhalingstechnieken, meditatie en mantra. 

Wat is Energetische Therapie?

De energetische behandeling is een eeuwenoude wetenschap en geneeskunst, die door het gebruik van prana (levensenergie) en de chakra’s (energiecentra) verstoringen in het subtiel energetisch veld in balans brengt en heelt. Deze levensenergie herstelt het evenwicht in het lichaam en zorgt voor vitaliteit.

Prana is een woord uit het Sanskriet dat is opgebouwd uit de woorden ‘pra’ en ‘an.’ ‘An’ betekent beweging en ‘pra’ is een voorvoegsel dat staat voor ‘constant.’ Prana betekent dus constante beweging, maar wordt doorgaans levensenergie genoemd. Deze constante beweging begint al op het moment dat de verwekking plaatsvindt in de baarmoeder.

Er zijn vele namen voor deze levensenergie, zoals Ki (Japans), Chi (Chinees), Ruah (Hebreeuws) en Pneuma (Grieks). Het zorgt voor interactie tussen het fysieke lichaam en het subtiel energetisch lichaam (veld). Het is de levensenergie van het universum en verbindt ons met alles wat leeft. In de accupunctuur wordt ook gebruik gemaakt van deze levensenergie.

Door verschillende oorzaken kan de levensenergie uit balans raken. Trauma, mentale en emotionele stress, valse overtuigingen, fysiek leed en andere blokkades worden opgeslagen in het subtiel energetische veld. Deze blokkades belemmeren de persoonlijke groei en het vermogen om het volledige potentieel te ontwikkelen. Op de lange termijn kunnen de gevolgen hiervan zich manifesteren als pijn, ongemak, fysieke ziektes of psychische problemen. Maar ook onverwerkte en onderdrukte emoties en angsten uit de kinderjaren kunnen zich manifesteren in het subtiel energetisch lichaam en op latere leeftijd invloed hebben op de gezondheid.

Het doel van de energetische behandeling is het zo goed mogelijk in balans brengen van het subtiel energetische veld. Deze balans is de basis om fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gezond te kunnen zijn. Binnen de energetische therapie vormen deze vier gebieden een eenheid en zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onbalans in het subtiel energetisch veld kan uiteindelijk leiden tot verstorende veranderingen op cellulair niveau van het fysieke lichaam, met ziekte als gevolg.

De energetische behandeling faciliteert gezondheid door veranderingen aan te brengen in het subtiel energetisch veld (het verwijderen van blokkades en het aanvullen van een tekort aan prana). Het lichaam bereikt daarmee het optimale niveau van balans, waardoor het in staat is een beroep te doen op het inherente zelfgenezend vermogen. Energetische therapie wordt in samenwerking en overleg naast andere reguliere behandel vormen toegepast.

Anahita is aangesloten bij de RBCZ en de beroepsverenging Verbond van Energetisch Therapeuten (VVET). Hierdoor is het mogelijk dat de behandelingen, afhankelijk van je polis, voor vergoeding van de zorgverzekeraar in aanmerking komen. De behandelingen van Anahita Energetische Therapie worden door een groot deel van de zorgverzekeraars (deels*) vergoed. De consulten vallen onder alternatieve geneeswijze en worden vergoed vanuit het aanvullende pakket. Deze vergoedingen zijn niet van invloed op uw eigen risico. Neem van te voren contact op met je zorgverzekeraar om te vragen of de behandeling (deels) vergoed wordt.