Masters at Work

Wijzig je omslagfoto
Barbara Jansen
Wijzig je omslagfoto
Barbara is een professioneel opgeleide, gekwalificeerde en ervaren trainer, coach en counselor met een veelzijdige achtergrond. Al vanaf 1998 begeleidt zij mensen met hart en ziel.
Account Status: Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

“Ik ben een gepassioneerd persoon. Als counselor/coach ben ik veelzijdig, allround, empatisch en hands on. Het is altijd bijzonder om mensen te mogen begeleiden en op een faciliterende wijze iemand te brengen waar hij of zij wilt zijn. Daarbij is de kwaliteit van aandacht die je de ander geeft heel belangrijk. Je erkent de ander in zijn of haar kwaliteiten en helpt hem of haar zichzelf in beweging te brengen. Het werken aan de ‘achterkant’ heeft voor mij iets magisch!

Ik luister daarbij goed naar wat mensen belangrijk vinden, naar hun hulpvraag, naar hun belevingen en hun belemmerende overtuigingen. Ik onderzoek hun coping mechanismen en laat mensen kennismaken naar de ‘helende beweging’ die mensen zelf kunnen maken in plaats van steeds hetzelfde patroon te volgen wat niet werkt. Zelfwerkzaamheid, eigenaarschap nemen, en reflecteren op de eigen situatie, het zijn belangrijke aspecten in het begeleidingsproces.

Ik werk graag met methodes zoals EMDR, Focussen, ACT en Voice Dialogue omdat ze heel resultaatgericht zijn en een verschuiving kunnen realiseren in iemands denken, voelen en doen. En soms zijn er ook maar kleine verschuivingen nodig. Want net zoals een klein steentje in een vijver veel rimpelingen kan veroorzaken, zo kunnen ook kleine veranderingen lang en diep doorwerken.”