Carmen Mindful Kindercoach en In de luwte

Wijzig je omslagfoto
Carmen Caspersz
Wijzig je omslagfoto
Carmen heeft veel ervaring in het werken met kinderen, jongeren en volwassenen. Ze is mindfulness trainer, kinder- en jongerencoach en coach/counselor voor volwassenen.
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Carmen werkt al zo'n 25 jaar met kinderen en hun ouders. Ze is begonnen als Montessori leerkracht. Dat heeft ze altijd met veel liefde en plezier gedaan. Vandaar dat ze jaren en verschillende banen later, weer gestart is als invalleerkracht met de wens dit te gaan combineren met haar eigen praktijk. Vanuit haar interesse in kinderen die opvallend gedrag vertonen, werd ze destijds op een gegeven moment gevraagd om jonge peuters te observeren en hun ouders en de leidster, handvatten te bieden. Ze werkte al graag samen met ouders, maar ontdekte nu, dat ze hen nog beter kon ondersteunen. Dat deed ze door te kijken naar de mogelijkheden van het kind en het daar met ouders over te hebben. Zij bleken hun kinderen daarna vanuit hun eigen kracht te kunnen begeleiden.

Later ging zij als opvoedadviseur aan de slag. Dat heeft Carmen  ongeveer 6 jaar lang gedaan. Het coachen van ouders bleek haar erg goed te liggen. Samen met ouders kijken naar verschillende opvoedsituaties en dan bespreken welk ander gedrag ze bij hun kind wilden zien, leverde boeiende gesprekken op. Vervolgens gingen de ouders, door hun eigen gedrag te veranderen, een verandering zien in het gedrag van hun kind. Mooi om hen op die manier te begeleiden! Dit deed ze in individuele gesprekken en oudercursussen.

Op dit moment werkt Carmen onder andere vanuit haar eigen praktijk: Carmen Mindful Kindercoach: www.carmenmindfulkindercoach.nl. Deze praktijk bevindt zich in het Rembrandtpark in Slotervaart. Daar biedt ze een diversiteit aan coaching, begeleiding en training aan. 

Carmen spreekt nog steeds ouders die opvoedvragen hebben. Wat ze veel tegen komt zijn ouders die stress ervaren in de opvoeding. Ze voelen veel druk om een goede ouder te zijn en daarnaast een fijne partner, een prettige werknemer en de juiste sociale contacten te onderhouden! Deze combinatie zorgt voor veel stress en onrust in het gezin. Alle gebeurtenissen die het gezinsleven beïnvloeden, zorgen ervoor dat je zo nu en dan even niet weet hoe je het allemaal moet aanpakken. Gelukkig is er een manier om te leren hoe je daarmee om kunt gaan: Mindful Parenting. Deze training voor ouders en/of leerkrachten, biedt Carmen aan op aanvraag. Verder werkt ze als mindfulness kinder- en jongerentrainer: Methode Eline Snel 'Aandacht werkt' en als kinder- en jongerencoach in haar eigen praktijk en in TACA. Dat aanbod is zowel individueel als in een groep mogelijk.

Sinds januari 2021 is haar praktijk uitgebreid met: In de luwte: www.indeluwte.org In de luwte helpt bij scheiding en verlies. Levensvragen en persoonlijke groei. In eerste instantie zal ze zich gaan richten op scheidingsbegeleiding. Zowel aan kinderen en jongeren als aan ouders en ex-partners. Hier heeft zij veel ervaring in opgedaan in de afgelopen jaren als jeugdhulpverlener in het Ouder- en Kind Team Amsterdam.

Als SCHIP-behandelaar begeleidt ze ex-partners in een post-relationeel rouwtraject. Hiermee kunnen zij hun relatie zorgvuldig afronden, waarna ze met elkaar een nieuwe verbinding aan kunnen gaan.

Carmen is in januari 2022 afgestudeerd als Coach en Counsellor aan de Academie voor Coaching en Counselling. Volwassenen met allerlei vragen zijn van harte welkom.

Neem gerust contact op om te vragen naar mogelijke vormen van begeleiding, training, coaching of counseling. Of met andere vragen. Een gratis en vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek is altijd mogelijk. Mijn praktijk is open van maandag t/m vrijdag.

Ik ben te vinden op Instagram Facebook en LinkedIn 

https://www.instagram.com/in_de_luwte/