Carmen Mindful Kindercoach

Wijzig je omslagfoto
Carmen Caspersz
Wijzig je omslagfoto
Carmen heeft een schat aan ervaring, in het werken met kinderen, jongeren en ouders. Ze werkt als mindfulness kinder- en jongerentrainer en geeft mindfulness aan ouders.
Account Status: Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Carmen werkt al zo'n 25 jaar met kinderen en hun ouders. Ze is begonnen als Montessori leerkracht. Dat heeft ze met veel liefde en plezier gedaan. Vanuit haar interesse in kinderen die opvallend gedrag vertonen, werd ze op een gegeven moment gevraagd om jonge peuters te observeren en hun ouders en de leidster, handvatten te bieden. Ze werkte al graag samen met ouders, maar ontdekte nu, dat ze hen nog beter kon ondersteunen. Dat deed ze door te kijken naar de mogelijkheden van het kind en het daar met ouders over te hebben. Zij bleken hun kinderen daarna vanuit hun eigen kracht te kunnen begeleiden.

Later ging zij als opvoedadviseur aan de slag. Dat heeft Carmen  ongeveer 6 jaar lang gedaan. Het coachen van ouders bleek haar erg goed te liggen. Samen met ouders kijken naar verschillende opvoedsituaties en dan bespreken welk ander gedrag ze bij hun kind wilden zien, leverde boeiende gesprekken op. Vervolgens gingen de ouders, door hun eigen gedrag te veranderen, een verandering zien in het gedrag van hun kind. Mooi om hen op die manier te begeleiden! Dit deed ze in individuele gesprekken en oudercursussen.

Op dit moment werkt Carmen oa vanuit haar eigen praktijk: Carmen Mindful Kindercoach.  (www.carmenmindfulkindercoach.nl) Deze praktijk bevindt zich in Midwest(www.inmidwest.nl) in de Baarsjes. Daar biedt ze een diversiteit aan coaching/begeleiding en training aan. Dat doet ze zowel in een groep als individueel. 

Carmen spreekt nog steeds ouders die opvoedvragen hebben. Wat ze veel tegen komt zijn ouders die stress ervaren in de opvoeding. Ze voelen veel druk om een goede ouder te zijn en daarnaast een fijne partner, een prettige werknemer en de juiste sociale contacten te onderhouden! Deze combinatie zorgt voor veel stress en onrust in het gezin. Alle gebeurtenissen die het gezinsleven beïnvloeden, zorgen ervoor dat je zo nu en dan even niet weet hoe je het allemaal moet aanpakken. Gelukkig is er een manier om te leren hoe je daarmee om kunt gaan: Mindfulness in Opvoeding en Onderwijs. Op dit moment volgt zij deze opleiding aan de Academie voor Mindful Teaching;  Methode Eline Snel(www.elinesnel.com). De pilot voor deze 8-weekse mindfulness training, gaat Carmen geven aan ouders in TACA. Carmen is mindfulness kinder- en jongerentrainer en kinder- en jongerencoach. 

Op zaterdag 18 mei start Carmen met een mindfulness kindertraining voor kinderen van 8 t/m 11 jaar van 16.00-17.00 in TACA.