Zeven Zwanen

Wijzig je omslagfoto
Catharina Tuijp
Wijzig je omslagfoto
Ik ben Catharina Tuijp, Holistisch coach-therapeut en gecertificeerd SDDO* therapeut voor vrouwen in de overgang.
Account Status: Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Mijn missie

Een plek creëren waar mensen in alle rust kunnen helen, aarden, de verbinding met de eigen bron en het eigen lichaam kunnen herstellen, en vanuit eigenliefde met plezier vorm kunnen geven aan hun leven.

In de sessies doe je een beroep op het zelf-herstellend vermogen van lichaam en geest. Zo kun je in je eigen kracht komen en je autonomie bevorderen.

Mijn hart gaat uit naar de ontmoeting met de ander en het samenwerken aan het proces van verandering, vernieuwing en revitalisatie.

Mijn kracht

Mijn kracht als therapeut ligt in de persoonlijke aanpak, toegesneden op de cliënt, de hulpvraag  en de (draag)kracht van het moment. Ik maak gebruik van verschillende therapie- en coachingsvormen om de cliënt zo goed mogelijk van dienst te zijn in het genezingsproces.

Ik behandel o.a.:

  • overgangsgerelateerde klachten
  • burnout
  • stressgerelateerde klachten
  • (seksueel) trauma
  • psychosomatische klachten

Holistische therapie gaat uit van het geheel van lichaam, ziel en geest van de mens. In de therapie word je begeleid en behandeld op fysiek, emotioneel, mentaal en (eventueel) spiritueel niveau.

Naast geestelijke gezondheid is het lichamelijk welzijn van de cliënt een belangrijk aspect in de therapie. Het lichaam vertelt een eigen verhaal door middel van ‘symbolentaal’ waarvan ziekte één van de vormen is.  Ik zie het lichaam als een geschiedenisboek. Het bezit belangrijke informatie die je kunt gebruiken om te komen tot heling, inzicht en verwerking van lichamelijke, psychologische-, sociale- en psychosomatische klachten.

In de sessies besteed ik veel aandacht aan het neerzetten van een veilige en stevige basis van waaruit je kunt gaan werken en groeien. Daarnaast zijn mededogen, humor en het gevoel dat je mag leren ook van belang in jouw groeiproces.

Fonoforese

Bij het Therapeutisch Activiteiten Centrum Amsterdam geef ik naast holistische psychotherapie ook energetische behandelingen met stemvorken (fonoforese). Dit is een bio-energetische geneeswijze die, net als aura-healing, helpt bij tal van lichamelijke en emotionele klachten. 

De werking wordt verklaard vanuit de moderne kwantumfysica. Het menselijk lichaam (materie) is een energetisch veld, met elektromagnetische trillingen. 

Het energieveld heeft een wisselwerking met de omgeving, en kan door allerlei factoren verstoord worden. Door stress, trauma en andere klachten kan de energie veranderen en zelfs negatieve processen voeden in ons lichaam.

Het doel van fonoforese is het opschonen van de negatieve energieën om de gezonde doorstroming in je energieveld te bevorderen. Het is een methode waarbij trilling, die overeenkomt met de gezonde trilling van het lichaam, opgewekt wordt via speciaal daarvoor afgestemde stemvorken. Deze worden op of bij het lichaam geplaatst en bevorderen het zelf-helend vermogen van ons lichaam. Het herstelt de harmonie van het geheel.

Fonoforese is uitermate geschikt voor het behandelen van o.a. burnout en stressgerelateerde klachten.


Tijdens de behandeling lig je op een behandeltafel. Het is fijn om soepel zittende kleding te dragen.

 

Workshops en lezingen

Naast het therapeutschap organiseer ik lezingen over de overgang en de workshop 'Vision Board'. Voor informatie hierover kun je een kijkje nemen op mijn website/blog en de agenda raadplegen van het TACA.

Plaatje 1
Plaatje 2
Plaatje 3
Plaatje 4