Mindfulness by Daphne & MindfulYogaKids

Wijzig je omslagfoto
Daphne Wind
Wijzig je omslagfoto
Daphne is Mindful Parenting en Mindful met je baby Trainer en Rosanne is kindermindfulness en -yoga docent. Beide hebben reeds jaren ervaring in het werken met ouders en kinderen.
Account Status: Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Mindfulness voor ouder &  kind

Een 8-weekse training die voor meer rust, plezier en ontspanning zorgt in het gezin.

 

Daphne en Rosanne bieden mindfulness aan voor ouders en hun kind(eren). Rosanne zal de 8-weekse mindfulnesstraining voor kinderen van 5-10 jaar gaan geven. Tegelijkertijd geeft Daphne de mindful parenting training aan de ouders in een andere ruimte van TACA. Dit is uniek in Nederland voor deze doelgroep! Tevens worden er trainingsonderdelen aan ouder én kind gegeven, zodat er ook ruimte is voor gezamenlijke beoefening. 

Deelname aan de training kan als ouder en kind ook los van elkaar.
Wil je alleen als ouder deelnemen dan is de training niet gebonden aan de leeftijd van je kind.

 

Kindermindfulness training:

 • Wil je je meer kunnen ontspannen en een hoofd vol gedachten tot rust kunnen brengen?
 • Wil je je beter kunnen concentreren op school?
 • Wil je fitter zijn en beter kunnen slapen?
 • Wil je door een betere concentratie eerder klaar zijn met ‘dingen die moeten’ en huiswerk waardoor je meer tijd hebt om leuke dingen te doen?
 • Wil je het niet erg vinden om fouten te maken?
 • Wil je beter kunnen omgaan met emoties, zoals: verdriet, boosheid of angst?

Als je één of meer van deze dingen wilt, kan het fijn voor je zijn om een mindfulnesstraining te volgen. Ook als je helemaal geen klachten hebt, maar het fijn vindt om te ontspannen en tot rust te komen, is deze training iets voor jou. Natuurlijk is plezier tijdens de les ook belangrijk.

Rosanne geeft bij TACA ook op vrijdagen de tienermindfulness training van 17:45-18:45 uur, peuteryoga-dans en Workshops Ouder&Kind Yoga-Mindfulness.

Ga voor meer informatie over de training, lessen en workshops naar: www.mindfulyogakids.nl MindfulYogaKids voor ontspannen, zelfbewuste en happy kids!

 

Mindful parenting training:

Voor alle ouders die meer vanuit het hier en nu in het ouderschap willen staan, waarbij er meer ruimte is voor plezier, genieten en (zelf-)compassie!

In deze 8-weekse wetenschappelijk onderbouwde training leer je door de beoefening van meditaties en praktische oefeningen hoe je op een andere manier om kunt gaan met dagelijkse opvoedstress en grenzen. Ook train je jouw geest om met een frisse blik naar je kind te kijken, zodat je hem/haar weer als nieuw kunt zien los van de gevormde ideeën en verwachtingen.

 

Welke thema’s komen o.a. aan bod?

 • Automatische opvoedpatronen
 • Opvoeden met een beginnersgeest
 • Responsief versus reactief opvoeden
 • Hoe zorg je voor jezelf in het ouderschap
 • Omgaan met grenzen en conflicten

Naast de mindful parenting training voor ouders van kinderen in alle leeftijden geeft Daphne ook de training 'Mindful met je baby' , Reguliere mindfulness trainingen en 1 op 1 coaching  o.a. volgens de Acceptance en Commitment Therapy en mindfulness principes.

Meer informatie vind je op: www.mindfulnessbydaphne.nl 

 

Achtergrond

Daphne

Daphne Wind werkte 8 jaar als jeugdverpleegkundige in het ouder- en kindteam en is medisch antropoloog & socioloog. Nu richt Daphne zich volledig op het ondersteunen van ouders in hun ouderschap vanuit haar eigen bedrijf Mindfulness by Daphne. Tevens is het mogelijk om bij Daphne de mindful met je baby en reguliere mindfulness training te volgen.

Rosanne

Na ruim 10 jaar in het basisonderwijs gewerkt te hebben, geeft Rosanne Haringhuizen met MindfulYogakids al een aantal jaar met veel plezier mindfulness- en yogalessen, trainingen en workshops aan kinderen en ouders.

 

Praktische informatie

CHECK de websites voor actuele data en informatie over de trainingen! 

 www.mindfulnessbydaphne.nl 

en 

www.mindfulyogakids.nl