Critical Alignment Yoga & Therapie

Verander je cover foto
Verander je cover foto
Critical alignment yoga docent, yoga therapeut, assistent choreograaf, danseres en voormalig repetitor bij Introdans.
Deze gebruikersaccountn status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen informatie togevoegd op zijn profiel.

Iris Reyes
Critical Alignment Yoga & Therapie
68450893

Critical Alignment Yoga(CAY) is een bijzondere yogavorm. Het combineert medisch-wetenschappelijk denken, meditatie, filosofie, psychologie en yogahoudingen (asana's).
Door deze stromingen te verenigen is Critical Alignment een nieuw concept in de hedendaagse yogabeoefening. CAY focust op de mobiliteit van de wervelkolom, omdat zich hier de voornaamste structuren en weefsels voor beweging bevinden. Dit zijn niet alleen de wervels met tussenwervelschijven en houdingsspieren, maar ook de zenuwen vanuit de wervelkolom die spieren aansturen en van informatie voorzien, en de bloedvaten die zich naar de spieren splitsen. Andere belangrijke aspecten van deze yogavorm zijn de diepe ontspanning van de bewegingspspieren, de krachtopbouw in de core en in de houdingspieren.

Goede alignment (uitlijning) wil zeggen dat het lichaam zonder spanning vrij kan bewegen. Het doorbreken van vastzittende lichaamsstructuren niet vanuit een statische werkwijze, zoals bijvoorbeeldacupunctuur, manuele therapieën of massage dat doen, maar vanuit het perspectief van beweging.

Alle bewegingen die gemaakt worden hebben met elkaar te maken en zijn via bewegingsketens met elkaar verbonden. Bij Critical Alignment Yoga staat de wervelkolom centraal, door ‘Tools’ te gebruiken om de vastzittende spanning te isoleren en langzaam ze laten oplossen in energie door middel van ademhaling en de zwaartekracht waardoor ruimte en lichtheid ervaar kunnen worden in het lichaam en de wervelkolom zijn beweeglijkheid weer terug krijgt.

Vaak treden er echter verstoringen op die iedereen wel uit eigen ervaring kent: bovenruggen worden krom, schouders stijf, onderruggen worden gespannen en gevoelig voor overbelasting enzovoorts niet alléén tijdens werktijden en in de normale dagelijks bewegingen zoals een doos optillen, zitten, lopen maar ook tijdens de uitvoering van de Asana’s (yoga houdingen). Deze verstoringen zal de vrije doorgifte van beweging beperken en uiteindelijk kunnen hier klachten door ontstaan.

Mensen beoefenen yoga om vele redenen: ontspannen, fit worden, meer energie, kracht opbouwen, mensen leren kennen of om gewoon wat me-time te hebben. Maar ook omdat ze een oplossing willen vinden voor blessures, chronisch rug-, nek- schouderklachten of onderrugklachten, chronisch stress of RSI. CAY herstelt de samenwerking tussen houdingsspieren en bewegingsspieren en versterkt hierdoor de relatie met het eigen lichaam.

Critical Alignment Yoga onderscheidt zich van andere vormen van yoga door zich ook te richten op de correctie van een onjuiste houding of belasting van de ruggenwervel, om zo klachten effectief te kunnen bestrijden. De lessen zijn geschikt voor iedereen met of zonder yoga-ervaring. CAY is aan te bevelen voor iedereen die zich bewust wil worden van het eigen lichaam. Om zich met behulp van die bewustwording een juiste houding aan te leren en daarmee het lichaam te ontlasten en om fysieke spanningen te verlichten. 
Deze verlichting levert hiermee een bijdrage aan een beter gevoelsleven. 

Critical Alignment Flow lessen: Asana’s in beweging zijn te vergelijken met de series uit de asthanga yoga of de zonnegroet uit de hatha yoga. Eerst worden er passieve oefeningen gedaan uit Critical Alignment methode met de hulp van een rolletje, een stripje of een handdoek.

Deze oefeningen bereiden het lichaam voor op de serie en geven een sterke focus. Tijdens deze oefeningen wordt veel aandacht gegeven aan de ademhaling die tijdens de serie een belangrijke rol speelt. Daarna volgen een serie oefeningen die een keer goed uitgelegd wordt en vervolgens steeds sneller herhaald wordt. De Serieles is anders dan power yoga omdat er veel aandacht wordt gegeven aan de technische uitvoering van de oefeningen.

Critical Alignment Therapie Lessen:
 Na een intake worden de Critical Alignment oefeningen gericht ingezet om de bron van de klachten aan te pakken. Na de intake kan de patiënt de therapielessen volgen. 
De therapielessen bestaat uit kleine groepen waar binnen de mogelijkheden van elke persoon oefeningen worden gedaan.

Een intake duurt 60 minuten waar de diagnose wordt gesteld en uitgelegd wat Critical Alignment Therapie (CAT) voor het oplossen van de patiënt klacht kan betekenen. Aansluitend op de intake volgt een kennismaking van een of twee oefeningen die de patiën ook daarna thuis kan oefenen. Afhankelijk van hoe de patiënt reageert op de oefening worden aanpassingen gedaan.

Voor welke aandoeningen?

 Puur lichamelijke klachten die uitgaan van de wervelkolom: rugpijn, nekpijn, whiplash, RSI (CANS), pijn aan de schouders, hernia, ischias, bekkenklachten maar ook aan de wervelkolom gerelateerde klachten in de armen en benen (uitstraling, pijn, krachtsverlies).
 Stress gerelateerde klachten zoals ademhalingsstoornissen, hyperventilatie, vermoeidheid, burn-out.
 De lessen kunnen ook preventief en voor houdingscorrectie gebruikt worden.Privélessen: In privélessen kan ik extra aandacht geven om een goede houding en beweging aan te leren. Om zo specifieke klachten aan rug, schouders, nek of armen te doen verminderen en stress dat zich in het lichaam heeft vastgezet los te maken. Privélessen kunnen ook een prima aanvulling zijn op deelname aan groepsleden.

Laat uw mailadres of telefoonnummer achter voor een intake afspraak of voor privélessen dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op. Ook is het mogelijk een duo privélessen te boeken dan kunt u de kosten splitsen. 

Groepslessen CAY en CAY Flow max. 10 personen 
Stuurt me een e-mail om je aan te melden om zeker te zijn dat er plek voor je is.
Heeft u klachten dan kunt u het ook aangeven.

Tarieven