Critical Alignment Yoga & Therapie

Wijzig je omslagfoto
Iris Reyes
Wijzig je omslagfoto
Critical Alignment Yoga Docent & Yoga Therapeut
Account Status: Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Iris Reyes
Critical Alignment Yoga & Therapie
06-16162695
68450893

CRITICAL ALIGNMENT YOGA RETREAT 12-19 OCTOBER
Limited Places available | Beperkt aantaal plekken beschikbaar.
Read more | lees meer
https://www.criticallyalign.nl/retreat/


Critical Alignment Yoga lessen:
 (CAY) is een bijzondere yogavorm. Het combineert medisch-wetenschappelijk denken, meditatie, filosofie, psychologie en yogahoudingen (asana's). Door deze stromingen te verenigen is Critical Alignment een nieuw concept in de hedendaagse yogabeoefening. CAY focust op de mobiliteit van de wervelkolom, omdat zich hier de voornaamste structuren en weefsels voor beweging bevinden. Andere belangrijke aspecten van deze yogavorm zijn de diepe ontspanning van de bewegingspspieren, de krachtopbouw in de core en in de houdingspieren.

Goede alignment (uitlijning) wil zeggen dat het lichaam zonder spanning vrij kan bewegen.
Bij Critical Alignment Yoga staat de wervelkolom centraal, door hulpmiddelen te gebruiken om de vastzittende spanning te isoleren en langzaam ze laten oplossen in energie. De ademhaling en de zwaartekracht spelen hier een belangerijke rol waardoor ruimte en lichtheid ervaar kunnen worden in het lichaam en de wervelkolom zijn beweeglijkheid weer terug krijgt.

Vaak treden er echter verstoringen op die iedereen wel uit eigen ervaring kent: bovenruggen worden krom, schouders stijf, onderruggen worden gespannen en gevoelig voor overbelasting enzovoorts niet alléén tijdens werktijden en in de normale dagelijks bewegingen zoals een doos optillen, zitten, lopen maar ook tijdens de uitvoering van de Asana’s (yoga houdingen). Deze verstoringen zal de vrije doorgifte van beweging beperken en uiteindelijk kunnen hierdoor klachten ontstaan. CAY herstelt de samenwerking tussen houdingsspieren en bewegingsspieren en versterkt hierdoor de relatie met het eigen lichaam. 

Critical Alignment Yoga onderscheidt zich van andere vormen van yoga door zich ook te richten op de correctie van een onjuiste houding of belasting van de ruggenwervel, om zo klachten effectief te kunnen bestrijden. De lessen zijn geschikt voor iedereen met of zonder yoga-ervaring. CAY is aan te bevelen voor iedereen die zich bewust wil worden van het eigen lichaam. Om zich met behulp van die bewustwording een juiste houding aan te leren en daarmee het lichaam te ontlasten en om fysieke spanningen te verlichten. Deze verlichting levert hiermee een bijdrage aan een beter gevoelsleven. 

Critical Alignment Therapie:
 Na een intake worden de Critical Alignment oefeningen gericht ingezet om de bron van de klachten aan te pakken. Een intake duurt 60 minuten waar de diagnose wordt gesteld en uitgelegd wat Critical Alignment Therapie (CAT) voor het oplossen van de patiënt klacht kan betekenen. Aansluitend op de intake volgt een kennismaking van een of twee oefeningen die de patiën ook daarna thuis kan oefenen.
Vervolgens kan de patiën deel nemen aan de therapie lessen. De therapie lessen zijn zijn verdeeld in onderrug gerelateerde klachten en bovenrug gerelateerde klachten.

Voor welke aandoeningen?

 Puur lichamelijke klachten die uitgaan van de wervelkolom: rugpijn, nekpijn, whiplash, RSI (CANS), pijn aan de schouders, hernia, ischias, bekkenklachten maar ook aan de wervelkolom gerelateerde klachten in de armen en benen (uitstraling, pijn, krachtsverlies).
 Stress gerelateerde klachten zoals ademhalingsstoornissen, hyperventilatie, vermoeidheid, burn-out.
 
De lessen kunnen ook preventief en voor houdingscorrectie gebruikt worden.
Privélessen:
Privélessen geven inzicht in uw bewegingspatronen en gewoontes die klachten kunnen veroorzaken. De nadruk ligt op een goede houding en beweging aan te leren zowel in yoga als in de dagelijkse gewoontebewegingen. Deze lessen zijn afgestemd op uw behoeftes en kunnen ook een prima aanvulling zijn op deelname aan groepslessen.

Laat uw mailadres of telefoonnummer achter voor een intake afspraak of voor privélessen dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Tariven:

Critical Alignment Yoga lessen (CAY)
10- rittenkaart | 3 maanden | € 100
5 -  rittenkaart | 6 weken | € 55,-
1 -  losse les | € 12,-
Proefles € 8,-

Criticall Alignment Therapie Lessen(CAT)

Critical Alignment Therapie Lessen (CAT)
Intake plus 10- rittenkaart | 3 maanden | € 185,-
10- rittenkaart | 3 maanden | € 125,-
5 –  rittenkaart | 6 weken | € 67,50
1 –  losse les | € 15,-
Proefles € 10,-
Intake en een individuele sessie  | € 60,-


Privéles
5x sessies | € 250
1x sessie | € 60