Arto Esti - Kunstzinnige therapie en Yin Yoga

Wijzig je omslagfoto
Jasmijn Schraven
Wijzig je omslagfoto
Kunstzinnig therapeut & yoga docent Geef kleur aan je leven!
Account Status: Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Yvonne, moeder van Ilse 9 jaar

Jasmijn is een lieve, betrokken en geduldige therapeute. Ze heeft mijn dochter uitstekend begeleid en haar vertrouwen gewonnen tijdens de therapie. Er is zeker verandering opgetreden, het ging stukken beter op school tijdens en na therapie. Mijn dochter heeft nu meer zelfvertrouwen, durft voor zichzelf op te komen en is beter geworden in haar grenzen aangeven

Sandra van den Berg

Tijdens het herstel van mijn burn-out twijfelde ik veel aan mijn verdere loopbaan, hoe nu verder? Om hier inzicht in te krijgen koos ik voor beeldende therapie, juist omdat ik gewend ben om mij in woorden uit te drukken. Hierbij kun je je niet anders voordoen dan je bent.
Jasmijn weet tijdens de sessies, door haar rustige en oprecht geïnteresseerde houding een veilige sfeer te creëren die aanvoelt als een heerlijk warm, ontspannend bad. Ze ziet en hoort met haar hart maar neemt ondanks haar goed ontwikkelde intuïtie niets ‘zomaar’ aan.
In 10 sessies heb ik nieuwe kanten van mezelf leren kennen en tegelijkertijd dat wat ik al wist in een nieuw licht leren zien. Daardoor weet ik nu precies wat ik met mijn verdere loopbaan wil. De sessies vormden een verhelderende ervaring die ik iemand die een probleem heeft waarbij hij of zij een nieuwe laag wil aanboren, van harte aanbeveel

Lieke, 25 jaar

Eetstoornis, bipolair en borderline: door vele instanties was ik ‘opgegeven’ vanwege deze heftige co-morbiditeit. Omdat gespecialiseerde instellingen vaak slechts een onderdeel van het probleem behandelen, wisten ze met mij geen raad meer. Bovendien was ik, na jaren vol behandelingen en ziekenhuisopnames, klaar met alleen maar praten.

Jasmijn ziet mij als één persoon en ze hecht weinig waarde aan psychiatrische labels. Precies wat ik nodig had, want mede dankzij haar hulp ben ik van overleven naar leven gegaan: stapje voor stapje. Ik loop al ruim 2 jaar bij Jasmijn en elke uur wordt benut: soms is een sessie confronterend; soms juist ontspannend.

Jasmijn heeft humor en zet deze eigenschap op de juiste momenten in om zware onderwerpen nèt wat luchtiger te maken (zonder ze te niet te doen). Ze is nieuwsgierig, betrokken en lief. Elk traject is individueel en het zal niet de eerste keer zijn dat ze last-minute haar plan wijzigt omdat er op dat moment iets anders belangrijker is.

Bij Jasmijn kan ik voor het eerst gewoon mezelf zijn"

M. 55 jaar

aren lang heb ik gezocht naar iemand die mij kon helpen met het verwerken van mijn verdriet over het verlies van mijn moeder. Ik heb dat gezocht bij de huisarts, maatschappelijk werkster, ggz, psycholoog, rouwverwerking bij presenze. Maar elke keer kwam ik weer thuis met nog meer verdriet en nog meer vragen.

Ik heb een heel boek geschreven van 500 pagina’s genaamd “In gesprek met mijn moeder”. Ik heb 10 gedichtenbundels geschreven allemaal voor mijn moeder. Maar er zat nog altijd heel veel ruimte en een zee van afstand tussen mij en mijn moeder, want ik kon haar niet bereiken. Ze was te ver weg en wat ik ook schreef ze bleef maar een schaduw voor mij, iets onaantastbaar, iets ongrijpbaars.

Toen gingen wij samen aan de slag met een klei, het werkstuk heeft niet het verdriet, de pijn, het gemis en de boosheid weggenomen, maar ik voel me eindelijk verbonden met mijn moeder.

De cirkel is rond en mijn zoektocht naar mijn moeder heb ik met onmiddellijke ingang stop gezet. Ik heb mede dankzij jou mijn moeder gevonden en ik laat haar nooit meer los.

Ik wil je hiervoor ontzettend bedanken, want oh oh oh wat ben je goed in wat je doet. Ik hoop dat heel veel mensen die kampen met verdriet of andere zaken zoals ik een weg naar jou zullen vinden. Want spijt zullen ze zeker niet krijgen dat weet ik zeker, want dat heb ik niet. Ontzettend bedankt".

Sanne, 23 jaar

Voordat ik bij Jasmijn kwam ging heel erg wisselend met me. Ik had totaal geen grip op mezelf. Er heerste een soort chaos in mijn hoofd en gevoel. Ik wist geen rust, noch balans, te vinden tussen hoofd en gevoel en had veel momenten van piekeren en angsten… Ik had vooral het gevoel voor anderen te leven in plaats van voor mezelf.
Jasmijns persoonlijke benadering en humor maakte dat ik me mij op mijn gemak voelde. Ze heeft mij de ruimte gegeven mijn verhaal te vertellen. Ze benadrukte wat me zo erg raakte, maar waar ik zelf de vinger niet op kon leggen. De vragen die ze stelde hielpen me verder en ze paste zo nodig de opdracht aan op hoe ik me voelde. Dat was ontzettend prettig.

Door het creatief bezig zijn, kon ik laten zien hoe ik me voelde. Het gaf me inzicht in hoe ik om ga met mijn gevoel en de gedachten daar over. Ook gaf het me steeds meer rust. Stukje bij beetje kreeg ik meer vertrouwen in mijzelf en mijn kunnen. Ik voelde mij steeds rustiger en meer geaard. Dat is ook terug te zien in mijn teken en schilderwerk. De kleuren zijn rustiger. De vormen en het gevoel wat het uitstraalt laat zien dat ik me van binnen ook rustiger voel.

Ik heb tips en tools meegekregen wanneer ik me onrustig voel. Niet alleen tijdens een onrustig moment, maar ook om het te voorkomen. Ik voel dat ik nu beter naar mijzelf kan luisteren en dat ik krachtig in mijn lijf zit. Waar ik eerst één bommetje onrust was vol met emoties, kan ik nu bij mezelf zoeken voor rust.