Arto Esti - Kunstzinnige therapie en Yin Yoga

Wijzig je omslagfoto
Jasmijn Schraven
Wijzig je omslagfoto
Kunstzinnig therapeut & yoga docent Geef kleur aan je leven!
Account Status: Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Kunstzinnig therapeut beeldend & Yin Yoga docente
Met veel aandacht ondersteun ik jongeren en volwassen individueel en in groepen, die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan: faalangst, dyslexie, onzekerheid, (hoog)sensitiviteit, concentratie problemen, omgaan met (lastige) emoties, of gebeurtenissen zoals scheidingen, ziekte en verlies. Voor volwassenen komen daar nog loopbaan & levensvragen bij , maar ook klachten als eetstoornissen, onzekerheid, angsten, burn-out en energie klachten bij. Het mooie van kunstzinnige therapie is dus dat het enorm breed inzetbaar is.

Kunstzinnige therapie is een non-verbale therapie, waarbij creatief bezig zijn (tekenen, schilderen en boetseren) het middel is. Dus je gaat zelf aan de slag met verf, klei of potlood, het gaat hierbij niet om het artistieke eindresultaat maar om het helende proces.

Kunstzinnige therapie gaat uit van het zelf helende mechanisme, dit betekent dat het creatieve proces het gezond makende in de mens aanspreekt, waardoor deze wordt versterkt en jij je meer in balans en krachtiger gaat voelen.
Op een meer bewust niveau, geeft het inzicht in wat er in jouw speelt en waar jouw mogelijke blokkades liggen. Hierdoor wordt verandering gebracht in jouw voelen, denken en handelen en zullen deze meer op een lijn komen. Zo ga je weer krachtig leven vanuit wat goed voor jou is.

YIN YOGA
Naast kunstzinnige therapie geeft ik ook bij TACA Yin Yoga lessen. Tijdens een Yin yoga les doe je vooral oefeningen op de grond, in zittende of liggende houdingen. Ondersteund door kussens, dekens en blokken om dieper te kunnen ontspannen. We houden houdingen 2 tot 5 minuten vast. Hierdoor heb je invloed op de diepere lagen van het fysieke en energetische lichaam. Dus het bindweefsel, pezen en fascia, maar ook op de meridianen en energie centra.

Elke week kun je 2 Yin lessen volgen:
– Dinsdag 17:00 – 18:15
– Zaterdag 10:00 – 11:15
Zie voor meer info de TACA agenda.

Kosten
Doordat ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Kunstzinnige Therapieën kunnen de sessies vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Neem hiervoor contact op met uw ziektekosten verzekeraar.
Voor meer informatie over mij of over kunstzinnige therapie vind u hier: www.arto-esti.nl