De Speelse Kracht

Wijzig je omslagfoto
Judith Stet
Wijzig je omslagfoto
Voor dramatherapie, psychodrama en weerbaarheidstraining
Account Status: Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Vanaf 2001 werk ik met veel passie en plezier als dramatherapeut. Ik heb voor dit mooie beroep gekozen omdat ik zélf ervaren heb dat toneelspelen zoveel met mijzelf en mijn eigen ontwikkeling kan doen, in positieve zin.

Dramatherapie is een speelse en veilige manier om gedrag en gevoelens te onderzoeken, ontdekken en veranderen. De ervaring staat centraal en er worden verschillende creatieve werkvormen gebruikt zoals rollenspel, improvisatie, verhalen maken, tekenen, psychodrama en voice dialogue.

Wat je ‘speelt’ is niet echt. Daardoor ontstaat een veilige omgeving om te experimenteren met gedrag. Vanuit een gespeelde rol ontdek en ervaar je nieuwe mogelijkheden om met situaties en gevoelens om te gaan. Ook kunnen pijnlijke ervaringen binnen spel een plek krijgen en verwerkt worden.

Ieder mens kan door deze nieuwe ervaringen krachtiger van binnenuit worden, krijgt meer zelfvertrouwen en staat sterker in zijn of haar dagelijks leven.

Ik ga in mijn manier van werken uit van de cliënt zelf; zíj staan centraal. Ik lever ‘zorg op maat’. Mijn focus is vooral gericht op wat iemand wél kan en wat zijn of haar kwaliteiten zijn, in plaats van alleen te kijken naar dat wat er níet goed gaat.   

Naast het geven van individuele therapie geef ik ook weerbaarheidstrainingen aan kinderen. Ik heb zelf de training 'Weerbaarheid op Maat' ontwikkeld. Een training voor een klein groepje kinderen waarin aan persoonlijke doelstellingen op het gebied van weerbaarheid wordt gewerkt. Je kunt dan denken aan opkomen voor jezelf, thema gevoelens en omgaan met pesten.

Plaatje 1