Tai chi well

Verander je cover foto
Maarten Beets
Verander je cover foto
Met een uitgebreide achtergrond in Zen, Chan en Satsang, trainde ik mezelf tot docent Tai chi en Chi kung. In o.a. Shaolin Chi kung en Chen style Tai chi.
Deze gebruikersaccountn status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen informatie togevoegd op zijn profiel.

 

Over Tai chi

Tai Chi ofwel Taijiquan is zowel een vorm van meditatie, healing, dans, als weerbaarheidstraining die eeuwenlang beoefend wordt in de Chinese cultuur. In Tai Chi leer je o.a. spier coördinatie, balans te vinden, kracht te beheersen, toe te passen en de Chi (levens energie) te leren begrijpen en belichamen. Je leert zelfstandig te worden in het stuk ontspanning vinden en energie op doen. De Chi is een fantastisch fenomeen om te ontdekken en toe te passen in zowel ontspannende en actieve momenten. Luisteren naar de Chi maakt receptief en geeft bezieling aan het alledaagse.

In Tai chi leer je een serie bewegingen te maken die op een eenmansgevecht lijken. De bewegingen die de meridianen stimuleren en de organen intern masseren, zijn heel prettig om te doen omdat ze je lijf van binnen zacht en sterk maken. Tai Chi geeft een warm gevoel en is goed voor gewrichten, pezen, spieren en maakt je “mind” rustiger. We doen de Chen style Tai chi. Dit is de oudste style van de 4 grootste erkende Tai chi familie stylen.

 

Over Chi kung


Chi kung ook wel Qigong genoemd is een manier van beweging en meditatie, die is afgeleid ter observatie uit het dierenrijk. Je leert de Chi (levenskracht) te reguleren en uit te drukken in en om het lijf. In China zijn er nog altijd Chi Kung ziekenhuizen die gebruik maken van de kennis van Chi i.p.v. chemische medicijnen. De nadruk ligt op preventie, gezond zijn en blijven i.p.v. symptoom bestrijding. Chi kung is een discipline waarin elke handeling een potentiële kwaliteit moet hebben ter aanvulling van je kunde qua weerbaarheid, medicinale kennis, meditatie en bewustzijn.

Plaatje 1
Plaatje 2
Plaatje 3
Plaatje 4